Εκδηλώσεις εορτασμού της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου από την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών Πειραιώς | Σάββατο 9 Μαρτίου 2023

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 ήταν η πρώτη μέρα του εορτασμού της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο επάξια η Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς, με δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου Χρυσόστομου Β΄ και ομιλία του Ιστορικού, Φιλόλογου και Συγγραφέα Ελευθέριου Παπακώστα στη Μητρόπολη Αθηνών και έπειτα κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Η Κάρπαθος εκπροσωπήθηκε από τον Σύλλογο Απανταχού Καρπαθίων με τη συμμετοχή του Ομίλου Καρπαθίων Νέων. Στον εορτασμό παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ΣΑΚ και Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Ιωάννης Γ. Καραϊτιανός, το μέλος του Δ.Σ. Γρηγόρης Χατζηαντωνίου και ντυμένη αντιπροσωπεία της νεολαίας μας με παραδοσιακές φορεσιές, υπό την πρόεδρο του Ο.Κ.Ν Μαίρη Μπέλεση.

Η Κάρπαθος όπως κάθε χρόνο είχε εντυπωσιακό “παρών” με τη συμμετοχή πλήθους συμπατριωτών μας από όλα τα χωριά της Καρπάθου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους της κυβέρνησης ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς και εκ μέρους της της Βουλής των Ελλήνων ο Κοσμήτορας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλειος-Νικόλαος Υψηλάντης.

Το δεύτερο μέρος των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα “ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ” του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με χορευτικό συγκρότημα από κάθε νησί και καλούμε όλους τους συμπατριώτες να έχουμε δυναμική παρουσία και συμμετοχή και σε αυτή την εκδήλωση της εθνικής επετείου των Δωδεκανήσων μας!

Χρόνια Πολλά και πάντα Ελεύθερα Δωδεκάνησα!