ΔΤ_ Ιωάννης Παππάς: συνεχίζεται η στήριξη στους παράκτιους αλιείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ιωάννης Παππάς: συνεχίζεται η στήριξη στους παράκτιους αλιείς από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 

Άλλη μια ουσιαστική πράξη στήριξης, ήρθε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αυτή τη φορά για την επιδότηση του ναυτιλιακού πετρελαίου, λόγω της υπέρογκης αύξησης της τιμής του, από την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας με την Ουκρανία.

Η επιδότηση αφορούσε τους πλοιοκτήτες που τηρούν βιβλίο ατέλειας  στον εφοδιασμό των σκαφών τους με ναυτιλιακό πετρέλαιο.

Σύμφωνα  με την απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, οι παράκτιοι αλιείς που προμηθεύονται καύσιμα κάνοντας χρήση του βιβλίου ατέλειας θα επιδοτηθούν για 150 εργάσιμες μέρες, ανάλογα με την ιπποδύναμη των σκαφών τους.

Επίσης, παρά την αρχική διαφοροποίηση για τους αλιείς, που είτε λόγω συνθηκών δεν δύνανται να κάνουν χρήση του βιβλίου ατέλειας είτε διότι δεν είναι δυνατός ο εφοδιασμός με ναυτιλιακό πετρέλαιο σε ολόκληρη την επικράτεια, τελικά η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  αποφάσισε να προχωρήσει σε επιδότηση με εφάπαξ αποζημίωση στα σκάφη που έχουν τιμολόγια ή αποδείξεις για προμήθεια καυσίμων στο διάστημα από την έναρξη του πολέμου έως τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για τα παραπάνω ζητήματα είχαν πραγματοποιηθεί, από τον περασμένο Μάιο, συσκέψεις στο ΥΠΑΑΤ, με την Ένωση Πλοιοκτητών Παράκτιας Αλιείας Ελλάδος και τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, Ιωάννη Παππά καθώς και με τον Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Στράτο Σιμόπουλο, οι οποίοι εξαρχής προώθησαν τα ζητήματα των παράκτιων αλιέων στην ηγεσία του  Υπουργείου.

Επί τη ευκαιρία της σημαντικής αυτής είδησης για τους παράκτιους αλιείς, ο κύριος Παππάς ευχαρίστησε τόσο τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό, κ. Σίμο Κεδίκογλου, καθώς και όλα τα στελέχη του ΥΠΑΑΤ, που εργάστηκαν για να αποδοθεί αυτή η σημαντική και ζωτική ενίσχυση στους παράκτιους αλιείς μας.