ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΘΕΜΑ : ” Παρεμβάσεις – ενέργειες Υπηρεσίας Καθαριότητας  Δήμου Ηρωικής Ν. Κάσου  για την  προστασία  του περιβάλλοντος  “.   

 

  • Στη λύση του χρόνιου προβλήματος περισυλλογής και διαχείρισής αστικών απορριμμάτων προχώρησε  με ενέργειες του  ο Δήμος Ηρωικής νήσου Κάσου .

 

  Ένα μείζον πρόβλημα που επι δεκαετίες ταλανίζει το Δήμο, με την επιβολή  προστίμων  από  την Ευρωπαϊκή Ένωση  το οποίο  αποτελούσε μέχρι και σήμερα    τροχοπέδη  για την  βελτίωση των υπηρεσιών καθαριότητας, οδηγείται πλέον στη λύση του με την  υπογραφή  διμερείς  σύμβασης μεταξύ  του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κασου και του Δήμου Ρόδου .       

 

   Σκοπός της εν λόγω σύμβασης με έναρξη ισχύος  από την αρχή του έτους είναι η ορθολογική οργάνωση και η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων της περιοχής αρμοδιότητας του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου. Αυτό γίνεται με τη διαδικασία της μεταφοράς  τους με πλοίο και της υγειονομικής ταφής τους  στο ΧΥΤΑ Ν. Ρόδου. Ήδη η μεταφορά  συνεχίζεται  απρόσκοπτα  μετά την σύμβαση  που υπέγραψε  ο Δήμος  με ιδιωτική  εταιρεία.

 

  • Με στόχο την βελτίωση  των υπηρεσιών καθαριότητας  προς του πολίτες  ο Δήμος Ηρωικής ν. Κάσου  προχώρησε  ακόμα   στην περισυλλογή των  εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων από όλους τους οικισμούς του νησιού σε μια προσπάθεια  διασφάλισης της προστασίας του περιβάλλοντος  αλλά  και  εξωραϊσμού  των  οδών και των πλατειών .  

 

     Έχει  ήδη ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων  από το Α.Σ.  Κάσου και στη συνέχεια με την συνεργασία  εταιρείας  ανακύκλωσης θα ολοκληρωθεί  η  απόσυρση  και η οριστική διαγραφή τους .