ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΠΑΘΙΩΝ

Πειραιάς, 8 Μαΐου 2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων συνήλθε εκτάκτως μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του Καθηγητού Δημητρίου Κρεμαστινού σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα, δίνοντας μεγάλη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ήταν μία διαπρεπής προσωπικότητα όχι μόνο της Ιατρικής Επιστημονικής Κοινότητας με μεγάλο κλινικό και επιστημονικό έργο, αλλά και της πολιτικής σκηνής της χώρας, αφού διετέλεσε Υπουργός Υγείας, Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Δωδεκανήσου επί σειρά ετών, υπηρετώντας τον χώρο της υγείας από κάθε μετερίζι με αξιοπρέπεια, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης.

Ήταν όμως και ένας αγαπητός Δωδεκανήσιος συμπατριώτης που συνεργαζόμενος με τα δωδεκανησιακά παροικιακά σωματεία, προσέφερε τα μέγιστα στον τόπο του και υπηρέτησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα, με ιδιαίτερη αγάπη, αφοσίωση και γνώση, ενσκήπτοντας στα πολλαπλά προβλήματα των νησιών μας και αναζητώντας τις βέλτιστες λύσεις.

Η απώλειά του θα αφήσει αδιαμφισβήτητα δυσαναπλήρωτο κενό.

Το Δ.Σ. του Σ.Α.Κ. αποφασίζει ομόφωνα:

1. Να εκφράσει τα ολόψυχα συλλυπητήριά του προς τη σύζυγό του Τζένη Κουρέα-Κρεμαστινού
  2. Να αναρτήσει το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Σ.Α.Κ. καθώς και να το αποστείλει για δημοσίευση στον Καρπαθιακό Τύπο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος