ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΘΗΝΩΝ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Υψηλάντου 143-145, 18535 ΠΕΙΡΑΙΑΣ  ΤΗΛ. 6981156333

Email: yianfrag@otenet.gr,

 

Πειραιάς, 20 Μαρτίου  2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ

 

Αγαπητές συμπατριώτισσες

Αγαπητοί συμπατριώτες,

 

                Όλοι συμφωνούμε ότι βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση με πολλές δυσάρεστες συνέπειες και χωρίς να  μπορεί να γίνει καμία σοβαρή πρόβλεψη για την επόμενη μέρα, όποτε αυτή η κρίση  λήξει.

                Συναισθανόμενοι την ηθική μας υποχρέωση ως μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τον σοβαρό προβληματισμό μας  για τον τρόπο που θα συμβάλουμε στην  διαφύλαξη της υγείας  των κατοίκων των νησιών μας.

              Δυστυχώς σήμερα,  μετά από πολλά σκληρά χρόνια οικονομικής κρίσης, υφιστάμενοι τις συνέπειες μιας πανδημίας, είναι απόλυτα φυσιολογικό και δικαιολογημένο, οι κάτοικοι των νησιών μας να προσπαθούν να προφυλαχθούν με κάθε τρόπο, αποθαρρύνοντας κατά το  δυνατό τις αφίξεις ατόμων, που πιθανό να είναι φορείς κορωναϊού.

                Σας καλούμε λοιπόν όλους να λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη σας τις  παροτρύνσεις όλων των Δημάρχων, να αποφύγουμε τις μετακινήσεις προς τα νησιά μας, για όσο χρόνο απαιτηθεί. Πρέπει όλοι να αναλογιστούμε   την αγωνία των ανθρώπων, που ζουν με το αίσθημα της ανασφάλειας από την έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ακόμη και σε ομαλές περιόδους.

               Οφείλουμε λοιπόν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δείξουμε πόσο πολύ αγαπάμε τα νησιά μας και τους δικούς μας ανθρώπους, πειθαρχώντας και μένοντας σπίτι μας, ώστε όταν θα ξαναέλθει η ευλογημένη μέρα να ξανανταμώσουμε στα νησιά μας, να είμαστε ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!!!

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας

 

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας