ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ    2020

ΜΑΡΤΙΟΣ

7 ΣΑΒΒΑΤΟ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

12μμ: Επίσημη παρουσίαση Προεδρικής φρουράς στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη με στολή  Βρακοφόρου του Αιγαίου

7μμ:Αδελφοποίηση Συλλόγου Κασίων με Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων (3ης Σεπτεμβρίου 56, 1ος όροφος, Αθήνα)

9.30μμ: Μουσική παράσταση  στο IANOS Café (Σταδίου 24). Συμμετέχουν:  τραγουδοποιός Τάκης Βούης, σολίστας κλασικής κιθάρας Γιάννης Γιακουμάκης, μουσικό τρίο «Νοτιοανατολικός άνεμος» (Άννα Νικητιάδη νέυ-κρουστά, Δημήτρης Γεωργαλίδης κλασική κιθάρα, Ελένη Αλεξίου κιθάρα-τραγούδι) Είσοδος (με κρασί ή μπύρα): 16€ Οι πόρτες ανοίγουν στις 9μμ

ΚΥΡΙΑΚΗ

10.30πμ: Τρισάγιο στην προτομή Αλέξανδρου Διάκου στο Πολεμικό Μουσείο

11πμ : Πολιτιστική εκδήλωση  – παρουσίαση Δωδεκανησιακών χορευτικών συγκροτημάτων στο Πολεμικό Μουσείο

11 ΤΕΤΑΡΤΗ

7μμ: Διάλεξη αρχαιολόγου κ. Ξανθής Αργύρη για το πρόγραμμα ενάλιας έρευνας στην Κάσο-Συλλ. Κασίων (3ης Σεπτεμβρίου 56)

13 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

6μμ: Παρουσίαση του βιβλίου «Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών» του καθηγητή κ. Γιάννη Βαληνάκη στο Πολεμικό Μουσείο

15  ΚΥΡΙΑΚΗ

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

11πμ : Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών – Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη

17  ΤΡΙΤΗ

6-8μμ: Παρουσίαση του βιβλίου του  πρόεδρου της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Παροικακών Συλλόγων Ρόδου Ν. Κωνσταντινίδη με τίτλο «τι είναι για μένα ευτυχία» στo  βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24). Παρουσιαστές: Υφυπ. Τουρισμού Μ. Κόνσολας, τ.Υπ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιός, τ.Υπ. Πολιτισμού Π. Γερουλάνος και δυο ηθοποιοί.

18 ΤΕΤΑΡΤΗ

6μμ: Παρουσίαση 11ου τόμου  του « Δωδεκανησιακού Αρχείου» στο  Πολιτιστικό  Κέντρο Δ. Αθηναίων (Ακαδημίας 50) – Οργάνωση Δ.Ι.Λ.Ε

20 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

7.30μμ: Γενική Συνέλευση Ένωσης Ροδίων στη Δωδεκανησιακή Εστία (Υψηλάντου 143, Πειραιάς)