ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Θέμα: “ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ, ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΡΠΑΘΟΥ”

Το ταξίδι του Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισυρίου στην Αθήνα, ήταν πλήρες από συναντήσεις και παρεμβάσεις για την προώθηση των θέσεων του Δήμου αλλά και αποτελέσματα.

Ο Δήμαρχος ανεβαίνοντας στην Πρωτεύουσα με αφορμή και το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, είχε σχεδιάσει και οργανώσει ένα πρόγραμμα επαφών, ώστε να προβληθούν οι θέσεις του Δήμου και να προωθηθούν λύσεις στα προβλήματα του Νησιού. Αποδείχτηκε στην πράξη, ότι όταν διαθέτεις σχέδιο, οργάνωση και μεθοδικότητα, έρχονται και τα αποτελέσματα.

Μέσα σε λίγες μέρες συναντήθηκε με τους Υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, κατάθεσε προτάσεις που αφορούν στα Υπουργεία Εσωτερικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, ενώ σημαντικές ήταν και οι συναντήσεις με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης, αλλά και το Προεδρείο του Συλλόγου των Απανταχού Καρπαθίων και εκπροσώπους των Τοπικών Συλλόγων. H μόνη προγραμματισμένη συνάντηση που δεν πραγματοποιήθηκε αν και ζητήθηκε, ήταν με τον Υφυπουργό Τουρισμού Μάνο Κόνσολα.

Ο συνολικός Απολογισμός είναι κάτι παραπάνω από θετικός:

-Εξασφαλίστηκε έκτακτη επιχορήγηση ύψους 250.000,00 € για αντιπλημμυρικά έργα και την θωράκιση του Νησιού. 
-Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για έργα του Δήμου και την ένταξή τους στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ». 
-Εξασφαλίστηκε η έγκριση του 2ου κύτταρου του Χ.Υ.Τ.Α. 
Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις για την στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου. 
-Εξασφαλίστηκε η επαναλειτουργία του Προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». 
-Εξασφαλίστηκε και δρομολογείται Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης.
-Εξασφαλίστηκαν δεσμεύσεις και λύσεις για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και την διαμόρφωση του νέου Λιμανιού της Καρπάθου.

Ο Δήμαρχος, συμμετείχε και στην Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων « ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», ενός Δικτύου στο οποίο εντάχθηκε πρόσφατα ο Δήμος Καρπάθου και στο οποίο συμμετέχουν περίπου 50 Δήμοι από ολόκληρη την χώρα. Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν, εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κάτι το ιδιαίτερα τιμητικό, που δίνει ταυτόχρονα δυνατότητες προώθησης αναπτυξιακών σχεδιασμών του Δήμου.

Ο Δήμαρχος προχωράει με οργάνωση, σχέδιο, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα